De Merkarchitect – Leonie Haas De Merkarchitect – Leonie Haas

VEELGESTELDE VRAGEN....

Met veel zorg en liefde heb ik deze website samengesteld. Het kan natuurlijk gebeuren dat iets toch niet helemaal duidelijk is, dat je het niet kunt vinden of nog aanvullende vragen hebt.

Lees hieronder of jouw vraag en het antwoord erbij staat. Zo niet, neem gerust contact met mij op! Ik help je graag.

Zeker, leuk! Naast eenmalige of korte opdrachten werk ik graag aan lange termijn samenwerkingen. Het voordeel hiervan is dat ik het werk, jullie wensen, huisstijl etc. steeds beter leer kennen en dat de samenwerking daardoor steeds sneller en nog soepeler gaat. Uiteraard zit er ook een financieel voordeel aan terugkerend werk. Neem contact op om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Een illustratie of ontwerp dat je van mij ontvangt mag je gebruiken voor de doeleinden waarvoor we dit afspreken. Is de opdracht bijvoorbeeld een illustratie voor een tijdschrift? Dan mag je het gebruiken in die betreffende editie. Wil je de illustratie daarnaast ook gaan gebruiken in online media of ander drukwerk of waar dan ook, dan kijken we opnieuw naar de licentie die hiervoor nodig is. Lees meer over auteursrecht en gebruikersrecht in de Algemene Voorwaarden. Kom je er niet uit? Mail me gerust!

Ik vind het leuk als je interesse hebt om beeldmateriaal van mij te gebruiken, een eer! Dit mag alleen niet ongevraagd, kan niet altijd en meestal is dit niet kosteloos. Dat heeft te maken met mijn auteurs- en eigendomsrecht. Ik heb er veel tijd in gestoken om iets moois te maken. Vaak is het ook werk voor een opdrachtgever die mogelijk exclusief gebruik heeft. Dus heb je interesse? Neem gerust contact met mij op!

Ook ik heb Algemene Voorwaarden; liever zou ik ze niet hebben, maar tegenwoordig is het verplicht en doe je er – zeker als kleine zelfstandige – verstandig aan om alles duidelijk op papier te hebben. Het is dan ook nogal wat tekst, sorry! Maar gelukkig wel ingedeeld in handige hoofdstukken die je makkelijk kunt scannen bij het lezen. Je vindt de Algemene Voorwaarden hier.

Ja, alles wat je op mijn website ziet heb ik zelf gemaakt met de hand; dit kan analoog zijn ((kleur)potlood, fineliners) of digitaal. Ook alle foto’s op de website heb ik zelf gemaakt, ja zelfs die waar ik op de muur teken ;-)

Dat is voor ieder project anders, alles is uniek. De prijs bepaal ik door de hoeveelheid tijd die het kost om iets te maken en de waarde van de visualisatie. Het kan ook zijn (bij zakelijke opdrachten) dat je een specifieke licentie betaalt voor het gebruik. Eenmalige dingen zijn voordeliger dan illustraties of vormgeving die commercieel groots benut worden.

Als je interesse hebt om mij in te schakelen, stuur dan een e-mail met zoveel mogelijk details over je wensen, eventueel deadline en budget als je dat weet. Dan neem ik contact met je op voor de mogelijkheden en een prijsindicatie.

In principe niet. Tenzij er een uitzonderlijk goede reden of wederdienst van gelijke waarde tegenover staat.

“Ook niet in ruil voor exposure?” Exposure in ruil voor mijn werk is mooi, maar ik ben zelfstandige en zoals iemand het laatst mooi zei “exposure doesn’t pay my rent and groceries”…   ;-)

Maatwerk betekent dat ik iets speciaal voor jou ontwerp of illustreer. Zakelijk gezien is iets al gauw maatwerk als het een opdracht betreft om iets nieuws te creëren. Ook een bestaande illustratie aanpassen is maatwerk. Voor particulieren kun je denken aan maatwerk in de vorm van ontwerp voor kaarten voor levensgebeurtenissen. Als je iets speciaal wilt laten maken, stuur dan een mail met je wensen naar hello@leoniehaas.nl dan neem ik contact met je op voor de mogelijkheden!

Dat klopt! Het is ook nog geen 2050…. ;-)  Als ik nu al mijn hele website zou vullen met voornamelijk beeld, iconen, infographics etc. dan zou een groot deel van mijn doelgroep hier nog niet klaar voor zijn. Simpelweg omdat onze hersenen nog niet geleerd hebben dit volledig te begrijpen. Hoe dichter we bij 2050 komen, hoe meer ons brein zich ontwikkelt en hoe beter en sneller we beeldtaal begrijpen. Dat moet ook wel met al die prikkels en duizenden informatiedragers die je ziet per dag. Om niet burn out te raken en een overlading aan informatie te beperken, gaan we over naar beeldtaal.

Staat je vraag er niet tussen? Laat het me weten, dan zorg ik dat jij een antwoord krijgt en dat toekomstige bezoekers de vraag op de website kunnen terugvinden.