De Merkarchitect – Leonie Haas De Merkarchitect – Leonie Haas

Strategie Transavia Team Cabine

Voor Transavia mocht ik een visualisatie van de strategie voor een van de afdelingen maken, van verleden naar heden en toekomst.

Input voor de visualisatie van de strategie

Na een gesprek/briefing kwam ik op het idee dit te doen in de stijl van de branche. Herkenbaar voor medewerkers, dus effectief. En ook nog creatief, dus ‘leuk’, met behoud van zakelijkheid / serieuze thema en doelstelling.

Dit heb ik gedaan in de vorm van een landkaart.  Van Departure (vertrekpunt/context), via Turbulentie (heftige tijden), naar Transit (omslag) naar Take off (samen werken aan) en Arrival (doel). Er zitten veel illustraties in met diepere betekenis. Deze zeggen een buitenstaander wellicht niet direct iets, maar voor internen ‘spot on’ zijn. Het totaal is verwerkt in de huisstijl kleuren van Transavia. Het is een plaat die ruimte biedt voor interactie (A0 formaat). Hier kunnen medewerkers met geeltjes hun vragen, ideeën, behoeften en opmerkingen op plaatsen. Door mensen interactief om te laten gaan met informatie, begrijpen en onthouden zij dit beter. Bovendien leidt het tot een collectief geheugen, wat weer leidt tot handelen. Handig voor bedrijven in transitie.

Dit was de reactie op de plaat: “Even een bericht om je te vertellen dat ik heel blij ben met de visual die je hebt gemaakt! De verschillende items heb je spot on neergezet, de uiting sluit goed aan bij de doelgroep waarmee we in gesprek willen. Dankjewel daarvoor, het smaakt naar meer ..”

 

Deel