De Merkarchitect – Leonie Haas De Merkarchitect – Leonie Haas

Visualisatie NVLF Kwaliteitsinstrumenten

De Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) vroeg mij mee te denken over een visualisatie. Ze hebben verschillende kwaliteitsinstrumenten. Dit zijn er veel en soms is het lastig het verschil te kennen. Soms zien professionals door de bomen het bos niet meer. De informatie was tot op heden niet altijd even duidelijk. Daarom aan mij de vraag om deze visueel te maken. In een beeldplaat worden de diverse onderdelen helder uiteengezet. Ieder kwaliteitsinstrument heeft de uitleg gekregen wat het is en waartoe het dient. Dit in een zo kort mogelijke beschrijving en door gebruik van een passend icoon dat ik ontwierp.

Gedachte achter de visualisatie

Centraal staat de doelgroep. Dit zijn de 3 poppetjes die ieder een vakgebied of werkveld vertegenwoordigen. Van daaruit kijk je naar de toolbox die zij tot hun beschikking hebben. Dit is het logo van de NVLF, waarbij iedere hoek een onderdeel vertegenwoordigd van de kwaliteitsinstrumenten. Ieder onderdeel heeft ook een eigen kleur en icoon gekregen. Zo is in 1 opslag duidelijk waar de informatie bij hoort. Daarnaast is vrijwel ieder icoon op de plaat klikbaar. Zij leiden naar de website waar men meer informatie kan vinden. (dit geldt voor de pdf versie op hun website)

De reacties vanuit het werkveld op de plaat en heldere informatieweergave zijn positief! Dat betekent dat ons doel bereikt is.

Deel