Visualisatie trainingen De Bijenkorf

Het visueel maken van de inhoud van de trainingen voor horecapersoneel. Ook dat is mogelijk! Dat mocht ik doen voor De Bijenkorf. Dit deed ik door de kern van de thema’s uit de trainingen te verbeelden in een situatie op de werkvloer. Een serie van 6 posters laat steeds andere thema’s en situaties zien. Vaak zijn er meerdere thema’s te zien in 1 poster. Bijvoorbeeld ‘hoffelijkheid’ en productkennis. Op de poster worden met een speelse pijl de elementen aangewezen waar het om gaat in de training.

De poster die je hier links ziet is een samenvatting van het trainingsconcept ‘HEP’. Hierin zie je links eerst een ‘foute’ situatie en rechts een gewenste situatie. De rechter poster is 1 van de 6 posters uit de serie, waarin steeds 1 of 2 thema’s uitvergroot worden.

Een sterk trainingsconcept

De Bijenkorf heeft zelf een sterk concept voor hun trainingen, waarin HEP centraal staat. Dit staat voor Hoffelijkheid, Empathie en Proactief. Deze kern heb ik in het concept van de posters verwerkt. Door dit te vertalen naar een passende titel ‘Bee HEPpie’ weten medewerkers direct waar het over gaat. Bee is in deze ook een knipoog naar de ‘bij’ en HEPpie is als je het hoort ‘happy’. Alles draait in de trainingen om een 9+ gastervaring. Dus blij zijn (Bee HEPpie) en handelen naar een 9+ door HEP te zijn (Bee HEPpie). Een dubbele betekenis die helemaal past bij het Bijenkorf merk!

Een verweven huisstijl

De huisstijl van De Bijenkorf is verweven in het concept. Overwegend wit, eenvoud en als detail het honinggeel. Daarnaast is de honingraat uit het logo verwerkt in de beeldelementen. Buiten de vormgeving is er nog een element dat echt Bijenkorf is. Dat is de hoofdpersoon uit de posters, mevrouw van Egmond. Dit is een karakter – de sjieke dame – dat zij intern gebruiken als personificatie van de klant.

Deel