Upcycling door Nic&Mic Praatplaat

Upcycling doe je zo! Nic&Mic is het initiatief dat werkt aan hergebruik van materialen. Daarnaast creëren zij met hun werk bewustzijn over de plastic soep en helpen zij deze te verminderen. Bovendien zorgen ze voor werkgelegenheid in ontwikkelingslanden. Wat zij in Kenia doen is van aangespoelde slippers – wel 1 miljoen per jaar! – kunstwerken maken. Veelal de dieren van Zuidelijk Afrika, maar ook maatwerk is mogelijk. In Zuid Afrika werken zij met hun label ‘Ashanti’ aan het recyclen van textiel snijafval. Zij maken er weer mooie eerlijke stoffen producten van. Ieder product is uniek en de makers zijn hiermee ook echte kunstenaars!

Deze praatplaat vertelt het verhaal van het ontstaan van Nic&Mic en ‘The art of Upcycling’ en wat zij allemaal doen. Mooi dat zij zijn begonnen vanuit een crowdfunding. Heel tof om voor hen deze plaat te hebben mogen maken. Wil je ook een praatplaat over jouw initiatief, strategie, proces of iets anders? Neem dan gerust contact met mij op.

Ik ben heel enthousiast over hun concept, werk en mooie duurzame producten. Zoek je nog een bijzonder relatiegeschenk of (kerst)cadeau? Kijk dan zeker even op hun website!

Deel