GGZ inGeest praatplaat projectmatig werken

GGZ inGeest is bezig met projecten te stroomlijnen via een afgesproken werkwijze. Door projectmatig werken is direct helder wat het proces is, wat de doelen zijn, wie waarvoor verantwoordelijk is en kom je eerder tot inzicht in knelpunten. Zo werken zij samen aan de beste zorg binnen de GGZ.

Zelf hebben zij met hun team diverse sessies gehad die hebben geleid tot een grote ‘brown paper’ met het gewenste proces. Echter, dan moet je het nog communiceren en duidelijk over kunnen brengen aan de organisatie. Vervolgens is het nog de kunst om ook iedereen te laten handelen naar die werkwijze. Daarom is het handig om dit visueel te maken. Zo praat je dezelfde taal, is het duidelijk en nog leuk ook!

Om tot deze praatplaat te komen hebben we eerst de brown paper nog eens tegen het licht gehouden. Wat is nu werkelijk het doel? Klopt het zoals we het nu bedacht hebben? En als we dit dan visueel maken, zien we dan wat we bedoelen? Of bedoelen we het toch net even anders? Dit was een leuk proces om te doen! Aan de hand van het interactieve Mural en Zoom kwam we tot de juiste basis en schets.

Om het proces op een aansprekende manier over te brengen is de projectenfabriek bedacht. Door middel van verdiepingen, machines en ondersteunende illustraties is duidelijk geworden hoe zij projectmatig werken. Alle rollen zijn door middel van kleur in beeld gebracht. Zo zie je gelijk wie wanneer in het proces betrokken is en waarvoor verantwoordelijk is. Mooie vraag om visueel aan bij te mogen dragen!

 

Bekijk hier de animatie van het schetsproces.

Deel