European Urban Greening Platform

Het European Urban Greening Platform is een internationaal platform dat werkt aan het vergroenen van steden. Onderwerpen als Biodiversiteit, Klimaatadaptatie en Sociaal welzijn door groen staan centraal. Zes landen nemen op dit moment deel aan het platform. Denemarken, Finland, Roemenië, Spanje, Tsjechië en Nederland.

Het doel van het project is dat in ieder land een fysiek ‘Centre of Vocational Excellence’ gebouwd wordt rondom Urban Greening. Daarnaast is er een Europees overkoepelend online platform dat hen verbind. Via dit project wisselen zij o.a. kennis uit en ook professionals en studenten. Zo werken zij samen aan eigen projecten in het land rondom thema’s als watermanagement, verticale groenvoorziening, bodemverbetering, luchtverbetering en ‘groen’ onderwijs.

Afgelopen week hadden zij de kick off in een 3 daagse online bijeenkomst. 6 landen presenteerden hun acties voor komende 4 jaar. De groenste MBO van Nederland (Wellantcollege) was de host en ik mocht het visueel vastleggen, heel tof! Wat een belangrijk en interessant onderwerp. Wist je trouwens dat er in Nederland een heel tof initiatief is van de Van Ginkel Groep dat WonderWoods heet? Dank aan Froukje en Jan voor de leuke vraag!

Deel