Ecologische Intelligentie (EcQ) in beeld

Hoe ‘Ecologisch intelligent ben jij? Weer een plaat waar ik blij van word en dan vooral ook van de inhoud! Voor Daan Fousert maakte ik de inhoud van zijn nieuwe boek ‘Leiderschap voor toekomstmakers’ visueel in 1 plaat. Dit is alvast een teaser (en de visual komt ook in het boek :-D)

Dit boek is bedoeld om bewustwording te scheppen voor en het belang te onderstrepen van een complete kijk op en het herstel van onze ecologie. Onze ecologie bestaat uit acht aspecten. Soms zijn we onvolledig bezig op slechts één aspect. Zo draagt elektrisch rijden bijvoorbeeld bij aan een reductie van CO2-uitstoot en een afbouw van fossiele brandstof maar negeert het de negatieve impact op biodiversiteit (bodemvernietiging), inclusiviteit (uitsluiting van mensen die kobalt moeten delven), diversiteit (verjagen van mensen van hun geboortegrond omdat daar de kostbare kobalt ligt) en circulariteit (slechts een minuscuul gedeelte van de batterijen wordt gerecycled of hergebruikt).

Ecologisch bewust en intelligent leven vraagt van ons dat we met alles aspecten van de ecologie rekening houden. Dit boek legt uit wat het is en hoe we het kunnen inzetten, in combinatie met de samenhang tussen de 6 intelligentieniveaus en ‘servant leadership’, dat nodig is om daar te komen.

En ja het is ingewikkeld…maar laten we het erover hebben, want samen komen we tot betere inzichten en beslissingen!

Deel