De Merkarchitect – Leonie Haas De Merkarchitect – Leonie Haas

De Merkarchitect Animatievideo

Bewegend beeld….

Wat leuk om deze animatie video te hebben gemaakt! Zelf maakte ik het script, de illustraties en sprak ik de voice over in. Wat je in de video ziet is mijn eigen hand die tekent. Ook is een van de poppetjes een karakter van mijzelf. Bekijk hier de animatievideo.

Waarom animatie?

We weten dat 70% van de mensen beelddenker is. Daarnaast is bewezen dat 80% van visuele informatie wordt onthouden. Dit ten opzichte van slechts 20% van gelezen informatie. Dat alleen al is een reden om visuele communicatie in te zetten. Door er bewegend beeld van te maken kun je net iets meer toevoegen. Het beeld ondersteunt de gesproken tekst. Daarnaast kun je in het beeld extra elementen kwijt die je niet perse in je voice over zegt, maar wel impliceert. Animatie maakt het nog leuker, interactief en zorg dat de boodschap goed blijft hangen. Je kunt door intonatie, close ups of andere technieken extra nadruk leggen op bepaalde elementen. Zo haal je optimaal resultaat uit je visuele communicatie.

Samenwerking

Animatie video’s maak ik in samenwerking met Tomas van Anymation. Samen steken we ieder onze creatieve ideeën in een project. Ik maak de illustraties en Tomas doet de animaties. Samen bedenken we het script met de klant. Vervolgens maken we een storyboard en werken we dit verder uit. Zoals Tomas zegt: “Ingewikkelde content wordt simpel, en taaie stof wordt leuk om naar te kijken.” Wil je ook jouw boodschap helder uitgelegd hebben via een korte film? Neem gerust contact op!

Deel