Hoi ik ben

Leonie, strategisch tekenaar

Ik maak praatplaten en animatievideo’s over maatschappelijke thema’s. Dit doe ik voor bedrijven als ziekenhuizen, klimaat en natuur gerelateerde bedrijven, onderwijs, universiteiten, gemeenten, etc. 

 

Visualiseren helpt je doelen realiseren. Mensen onthouden 80% van beeld en 20% van tekst. Bovendien is beeld nog leuk ook!

Video afspelen

Visualiseren werkt!

Waarom een praatplaat?

  • Herken je de uitdaging om te zorgen dat jouw doelgroep je begrijpt? Dat ze aandachtig naar je luisteren als je je plan presenteert? Laat staan dat ze je boodschap onthouden én ernaar gaan handelen? 
  •  
  • Door visualisatie creëer je begrip, interactie, draagvlak en stimuleer je gewenst gedrag. Het werkt als een collectief geheugen. Of het nu een praatplaat / infographic of animatievideo is. Visualiseren helpt!
  •  

Portfolio

Impact voor Merk, Mens en Maatschappij

Alles is te visualiseren! Denk aan een strategie, jaarplan, merkverhaal, project, training, onderzoeksresultaten, medische behandeling, productieproces, etc. 

 

Mijn specialisme ligt vooral bij het visueel maken van inhoud, die te maken heeft met Gezondheidszorg, Klimaat of Educatie. Deze maatschappelijke onderwerpen vind ik persoonlijk belangrijk en word ik blij van. In mijn werk en bedrijfsvoering probeer ik de SDG’s (Sustainable Development Goals / Duurzame Ontwikkeldoelen) te verweven. Zo geef ik ook 5% van mijn jaaromzet aan de WakaWaka Foundation. Hiermee dragen we samen bij aan de werelddoelen op gebied van Onderwijs, Gezondheid en Klimaat. Hieronder een greep uit mijn werk:

Corona kansen in beeld

Op eigen initiatief en naar eigen inzicht maakte ik deze praatplaat met kansen voor verandering. Een combinatie van het Donut model, manifest van 170 academici en analyse Triodos Bank.

Innovatieproces

Als visueel concept bedacht ik een mooi systeem van waterleidingen, hydraulische pomp, ouderwets waterrad en bruggen voor het proces van concept tot vermarkten.

Interactieve PDF

De ZonMW Impact Pathway laat zien hoe zij omgaan met kennisontwikkeling en ontsluiting. Omdat dit uit verschillende fasen bestaat en het proces steeds weer opnieuw begint, is gekozen voor een renbaan.

zelf impact maken?

Download de Impact Poster

Vraag de Impact Poster aan en vul 'm zelf of met je kinderen in.

Je ontvangt het sjabloon samen met het voorbeeld. 

Service

Wat kan ik voor je (be)tekenen?

Vrijblijvende offerte

Je bent overtuigd van mijn kennis en kunde, denkt dat je met mij wilt samenwerken en wilt graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor jouw vraag. Fijn! Geen kosten, geen risico. 

 

Bij de offerte leg ik uit hoe ik te werk ga, wat je kunt verwachten en welk idee ik mogelijk al heb bij jouw visualisatie-vraag. Vaak word je dan al zo enthousiast dat je niet kunt wachten tot je het eindresultaat ziet. Leuk toch?

Maatwerk Schets

Je bent overtuigd van mijn kennis en kunde en wilt graag dat ik voor je aan de slag ga! Eerst een schets kopen, waarna je nog de opdracht kunt stoppen, geeft je een veilig gevoel. Het is een verkenning met weinig risico en lage investering. 


Kies je vervolgens om door te gaan en de schets te laten uitwerken in een definitieve praatplaat? Dan wordt dit bedrag verrekend met de offerte.

Over mij

Wie is Leonie?

Ik ben Leonie Haas, strategisch tekenaar voor maatschappelijke thema’s. Ik werk voor ziekenhuizen zoals LUMC, Rijnstate, Maastricht UMC, voor het KWF, Rode Kruis, ZonMW, GGD, Universiteiten, Dille & Kamille, Gemeenten en vele andere bedrijven.

 

Aan een half woord genoeg
Door mijn achtergrond in strategie en merkcommunicatie bij grote bedrijven, kom ik snel en goed tot de kern van de inhoud. Ik heb een helicopterview, leg verbanden, schets context en stel kritische vragen. Op basis daarvan maak ik een visueel concept dat écht bijdraagt aan jouw doelen. Je hoeft mij niet te vertellen hóe je het wilt, alleen waarom en wát je wilt. Ik ben nieuwsgierig naar jouw vraag!

Reviews

Dit zeggen klanten over mij

"Leonie heeft voor LUMC een erg mooie praatplaat gemaakt die ons ondersteunt om een complex en technisch project helder te verwoorden richting gebruikers (artsen en onderzoekers). De visualisatie helpt heel goed om vragen en discussie te creëren en uitleg te geven. Leonie werkt snel, contact met haar is prettig en ze denkt mee, vooral ook vanuit degene voor wie de communicatie bedoeld is."
Petra van de Voorde
Manager Risk, LUMC
"We hebben onlangs een beroep gedaan op de expertise van Leonie om een praatplaat te ontwikkelen over het ZonMw beleid rond kennisbenutting. Het is fantastisch hoe Leonie deze vrij ingewikkelde en veelomvattende materie heeft weten te vangen in een overzichtelijke en aansprekende plaat die echt uitnodigt om met elkaar het gesprek aan te gaan. Wij zetten intern de praatplaat in om onderling te bespreken hoe we gezamenlijk op verschillende niveaus werken aan het bereiken van kennisbenutting."
Dr. mr. Pauline Goense
ZonMw Strategie & Innovatie
"Een powerpoint van 30 pagina’s heeft Leonie beknopt visueel gemaakt in een praatplaat. De praatplaat is een prettig middel om collega’s en vrijwilligers mee te nemen in de langetermijn strategie. In de toekomst maak ik graag meer gebruik van de visuele vertaling door Leonie!"
Mara Zirschky
Product Manager collecte KWF
”Creatief en daadkrachtig, dat zijn de woorden die mij als eerste te binnen schieten. Leonie kan snel bijzaken van hoofdzaken scheiden en zo tot de kern van het verhaal komen. De samenwerking was daarnaast erg plezierig en de opgeleverde ‘merkplaat’ - helemaal in lijn met onze visuele identiteit - wordt bij ons intern heel vaak toegepast.”
Manon van Til
Manager Merk & Inspiratie Dille & Kamille

Contact

Heb je een vraag of wil je van gedachten wisselen?

De Merkarchitect Visuele Communicatie logo

© DE MERKARCHITECT 2015-2020 | KVK 64571696 | HELLO@LEONIEHAAS.NL