De Merkarchitect – Leonie Haas De Merkarchitect – Leonie Haas

THE WAKAWAKA FOUNDATION

Mijn missie is om met mijn werk bij te dragen aan de maatschappij. Of dit nu dichtbij is, omdat mijn werk impact heeft op bedrijven, mensen of gebieden in Nederland. Of ver weg, via het mogelijk maken van stroom via zonne-energie voor kinderen en gezinnen in Zuid Afrika. Mijn impact kan daarnaast klein of groot zijn. Iemand die een goed verhaal kan houden ondersteund door een van mijn praatplaten. Of door eco-drukwerk (liever helemaal geen drukwerk) of met het OV te reizen. En ook door bij te dragen de wereldklimaatdoelstellingen.

Daarom doneer ik 5% van iedere opdracht aan The WakaWaka Found­a­tion. Daarmee dragen wij samen bij aan Sustainable Development Goal #7 (SDG), wat gaat over toegang tot schone en betaalbare energie voor iedereen.

IMPACT VAN ZONNE-ENERGIE IN AFRIKA

De zon is de grootste beschikbare gratis en onuitputtelijke energiebron, die de natuur ons geeft. Dit is een uitkomst voor meer dan een miljard mensen wereldwijd die niet aangesloten zijn op elektra. Zij zijn aangewezen op giftige, gevaarlijke en vieze olielampen, kaarsen of dure batterijen zodra daglicht verdwenen is. Naast het negatieve effect op de gezondheid en veiligheid van deze vaak grote gezinnen in kleine huizen, is er ook een negatief milieueffect door deze olielampen. Daarnaast is toegang tot licht essentieel voor schoolprestaties (huiswerk maken), economische activiteiten (werk) en het dagelijks (over)leven. The WakaWaka Foundation levert zone-energie producten die veilig, duurzaam en betaalbaar zijn aan deze mensen in extreem arme landen en rampgebieden.

De solar-lampen worden via scholen uitgeleend aan kinderen. Op dit moment zoeken we een specifieke school uit in Zuid Afrika waar de donatie van de De Merkarchitect naartoe gaat.

merkarchitect, WakaWaka, solar, zonne-energie, sustainable, illustratie, illustrator
merkarchitect, WakaWaka, solar, zonne-energie, sustainable, illustratie, illustrator

IMPACT OP CO2 REDUCTIE

Doordat kinderen met de solar-lamp kunnen leren, verbetert hun toekomst en kwaliteit van leven aanzienlijk. Daarnaast heeft het gezin ook profijt van de solar-lamp. Bovendien is bewezen dat als meisjes verder leren, er meer bewustzijn komt op het gebied van gezinsplanning. Het bestseller boek Drawdown beschrijft 100 wetenschappelijk onderbouwde oplossingen om de klimaatontwrichting te keren. ‘Het verschil tussen een ongeschoolde vrouw en een vrouw met 12 jaar onderwijs is vier tot vijf kinderen. Door 12 jaar onderwijs zouden er 843 miljoen mensen minder zijn in 2050.’ Kleinere gezinnen betekent minder monden te voeden, gezondere kinderen, minder uitputting en vervuiling van onze aarde en betere kansen voor iedereen.

Door dus te investeren in de nummers 6 en 7 van de Drawdown top 100 (resp. Scholing voor meisjes en gezinsplanning), is dit in 1 klap de nummer 1 maatregel die de grootste impact heeft op ons klimaat. Daarom steun ik de WakaWaka Foundation en doe jij dat ook wanneer je mij inzet voor visualisaties. Dank je wel, ook namens de wereld!

De totale Impact van de WakaWaka Foundation vind je op deze kaart. Klik op de bieden om meer te lezen over de projecten en impact.

Bekijk hier een korte introductievideo over de WakaWaka Foundation.